Fotografisk måleteknikk

Jeg utvikler nå og da måleutstyr som er basert på  optisk bestemmelse av objekter. Derfor var det gøy å finne denne lille artikkelen bak en gammel tapet, faktisk en 80 år gammel oppfinnelse innen fagfeltet.

En artikkel om fotobasert måling av kroppsdimensjoner

Aftenposten 1931

Prinsippet er tydeligvis å plassere personen foran et rutenett og ta bilder mens personen snur seg i forskjellige vinkler. Så kan skredderen telle ruter på fotografiet og finne de målene som skal til for å sy dressen.

Senere er det er mange forskere som har utviklet laserbaser utstyr for nettopp å ta mål for skreddere, se for eksempel her. Jeg vet ikke om det har skjedd noe innen patentsystemet som gjør at behandlingstiden har gått ned fra fem år de siste 80 årene. Jeg har en søknad liggende inne innen dette feltet, men det har bare gått noe over ett år ennå.

Dette innlegget ble publisert i måleteknikk. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.