Ubuntu 10.04 og Netcom ZTE MF636 modem

Det gikk greit å få modemet til å fungere sammen med knetworkmanager under Ubuntu

Installer først to pakker, usb-modeswitch, selve programmet og tilhørende data. Det opprettes automatisk et directory med data for de modem som Ubuntu kjenner, filnavnet for hvert modem har VID:PID-navn. VID og PID er produsent og produkt ID for modemet, 19d2 og 2000. Filen for dette modemet er /etc/usb_modemswitch/19d2:2000:uPr=USB_ZTE. Lag en lenke fra /etc/usb-modeswitch.conf slik (alt på en linje):

ln -s /etc/usb_modeswitch.d/19d2:2000:uPr=USB_ZTE   
/etc/usb-modeswitch.conf

Deretter skrives hot-plug regelen for modemet i for eksempel /etc/udev/rules.d/85-zte.rules med dette innholdet (alt på en linje uten mellomrom):

SUBSYSTEM=="usb",SYSFS{idVendor}=="19d2",SYSFS{idProduct}=="2000",
RUN+="/usr/sbin/usb_modeswitch"

Det fører til at /usr/sbin/usb_modeswitch– programmet kjøres når modemet plugges inn. Progammet setter så opp systemet i henhold til data i filen /etc/usb-modeswitch.conf, som jo lenker videre til filen for ZTE-modemet.

Plugg inn modemet og skriv lsusb. Et sted nede i lista vil du finne 19d2:2000. Hvis du derimot finner 19d2:0031 er modemet aktivert. Dersom du bare ser 19d2:2000 kan det være at kjernemodulen for modemet mangler. skriv da

sudo modprobe hso

Når 19d2:0031 dukker opp er modemet igang.

Jeg automatiserer oppkoblingen med knetworkmanager. Aktiver  Styr forbindelser fra knetworkmanager-ikon og velg Mobilt bredbånd og Legg til GSM Connection. Gi den navnet Netcom og velg automatisk oppstart. Nummer skal være *99#.  Skriv så in PIN og PUK, som står bak på kortet pin-kortet satt på. Nå skal det gå an å koble opp i knetworkmanager.

Dette innlegget ble publisert i linux og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

2 kommentarer til Ubuntu 10.04 og Netcom ZTE MF636 modem

  1. Bjørn Idar sier:

    HEi!

    Vurderer å sette opp en Linux-PC med Netcom sitt USB-modem (ZTE) slik du beskriver.. Er det slik at du kan konfigurere modem-sw til automatisk å koble til internett ved oppstart av maskinen?

  2. admin sier:

    Jeg bruker Networkmanager. Når jeg plugger inn modemet får jeg melding om at det forbereder oppkobling og jeg får etter en stund blått lys i modemet. Men jeg må klikke på networkmanager ikonet for at den virkelig skal koble seg til. Det er så sjelden jeg bruker det at jeg ikke har prøvd å se om det er en enkel sak å rette på.

    Oppdatering: Jeg testet på en maskin med Ubuntu 10.9 idag og der fungerte det helt automatisk. Det gjør det også under 10.4 når jeg fjerner udev regelen over. Den er arvet fra tidligere installasjoner, men ligger ferdig i Ubuntu 10.4 osv. Det betyr at jeg ikke trenger å gjøre noe ennet enn å angi PIN-koden for at det skal virke. Det tar noen minutter fra jeg plugger inn modemet til det er på nett).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.